tisdag 31 maj 2011

Dagis och skola

Tidsplanen hölls bra ikväll :)
Började med att hela familjen var på skolan i ca 20 minuter. Därefter åkte jag, mannen och dottern till hennes dagis medan sonen stannade kvar på skolan med kompisar. Jag hann vara med på cykeltipset innan jag åkte tillbaka till sonens skola. Fick i efterhand veta att vi var de enda som hade alla rätt på tipset :)
Och tänka sig, samma sak var det när sonen hade dagisavslutning för 2 år sedan. Har visst haft lite tur där :)

Kom sedan tillbaka till skolan igen och där var även svärföräldrarna. Tog en liten fika innan sonen och alla övriga skolkompisar skulle uppträda.

Var lite nervös inför hur sonen skulle klara det hela men det gick jättebra.
2 saker läste han upp i mikrofonen om vad man ska tänka på för att vara lite mer miljövänlig. Lite stakande - men vad gör det?
Sedan sjöng han tillsammans med en klasskompis också och de sjöng jättebra!!
Det var riktigt skoj att få se det hela och det hela filmades såklart.

Vid 19-tiden var skoltemaavslutningen slut varpå jag och sonen åkte till dagiset. Där hade även dagisfesten precis tagit slut så vi åkte snart hemåt.
Dottern hade fått med sig en godispåse + en cd-skiva - fullproppad med bilder på henne under alla hennes dagisår. Tänk vilket arbete dagisfröken har gjort för att sätta ihop detta till alla barnen - och selekterat ut vilka bilder som resp. barn skulle ha på sina skivor. Jag blev mycket imponerad över detta engagemang och det var hur skoj som helst att få se alla bilder!!!

Och imorgon ska dottern träffa alla sina blivande klasskamrater och tillbringa dagen i skolan för en "välkomnande dag". Lite pirrig är hon allt inför detta och jag hoppas allt går bra och att hon inte sätter igång med sin kaxiga attityd...

Ja, det är inte så många veckor kvar på dagiset för hennes del. Kommer sakna det stället - för det har varit ett mycket bra dagis - och "vi" har varit där sedan januari -04 då sonen började där.
Men samtidigt ser vi nu fram emot skolan och alla äventyr som kommer att komma där.

Nu är det dags att sova för att orka med morgondagen. Jobb + tjejkväll.
Och däremellan ska det packas inför långhelgen som kommer att spenderas i underbara Halmstad.
Äntligen blir det vår tur att få komma till stugan - och vädret verkar vi få med oss :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar