måndag 25 april 2011

Påskhelgen 2011

Bara en dag kvar på påsklovet/helgen. Och idag måste jag göra allt som jag inte hunnit med tidigare.
Vi börjar dock dagen med att åka på barnkalas - jag och dottern. Mannen och sonen får under tiden åka och köpa en ny vattenpump, några extra perenna växter + att de ska tvätta bilen.
Och i eftermiddag blir det att flytta alla pallkragar och jord = grönsaksland. Och så ska detta blandas med kompostjord också. Och sedan det viktigaste och roligaste, plantera.
Och för att solen ska kunna skina riktigt bra på mina land så får några gamla fula små tallar stryka med.

Och sedan ska jag få färdigt mitt blomland på framsidan. Har nu 3 rosbuskar där och jag köpte till några perenna växter som tål mycket skugga - ligger på nordväst sidan) men vi måste köpa till ytterligare några växter för att kunna fylla ut landet.

Tänkte även hinna med att stryka en massa ren tvätt - blir kanske till att ställa sig ute på altanen med detta - förutsatt att det inte blåser för mycket.

Och just det ja, altanen på baksidan behövs rengöras. Blir då alltså till att köra med högtryckstvätt alt. vanlig vattenslang där.
Och sedan måste gräsmattan snart få gödsel och därför måste vi ha en ny vattenpump så att vi kan vattna - vår nuvarande läckte när vi skulle sätta igång den igår.

Och 100 st tegelstenar ska bäras fram så att min far kan börja mura på tillbyggnaden som imorgon..

Ja, det blev visst många måsten idag...

Men jag och familjen har haft 3 sköna lediga dagar redan:

Långfredagen tillbringades i äventyrsbadet i Skövde Arena. 6 h var vi där.
Vågmaskiner, klätterväggar, vattenrutschbanor i alla storlekar, utebassäng osv.
Det blev inte bara lek för dottern tränade på att simma och rätt som det var simmade hon 10 meter utan någon hjälp. Så nu är det väldigt nära att hon kan simma helt själv, längre sträckor, utan någonting på armarna. Sommarsimskolan skulle alltså sitta bra för henne. Få se om det kan lösa sig på något sätt.




På kvällen åt vi gott på restaurang och sedan blev det en promenad i Skövde. Dels gick vi förbi min gamla högskola, som var sig lik, sedan tillbringade vi någon timme i Bologniaparken där vi njöt av värmen, lekparken och alla vitsipporna.


Vi somnade sedan alla runt 22-tiden på hotellrummet.
Inte trodde jag väl att jag skulle sova på hotellrum i Skövde när jag bodde och studerade för över 10 år sedan. Men så kan det bli när man vinner en gratis hotellnatt.

På påskaftonen shoppade vi en massa.
Och på eftermiddagen besökte vi min gamla dagmamma som nuförtiden bor just i Skövde (jag var hos henne mellan åren 1978-1986).
Det var så kul att se henne och hon var sig lik.
Många gamla och nya minnen avverkades.
Jag har inte sett henne på över 10 år så det har ju hänt en del sedan dess.
Och tänk, i ett glasskåp stod ett fotografi på mig och brorsan + på en massa andra dagbarn som hon haft genom tiderna. Hon försökte räkna en gång hur många dagbarn hon haft genom åren, men när hon kom upp till 60 barn så tappade hon räkningen :)
Vad jag vet så var det min bror som hon haft längst av alla dagbarn.
Hon hade även fyllda pärmar där hon sparat på allt möjligt. T ex hade hon alla julkort som vi skickat genom åren på barnen och tidningsurklipp sedan barnen var födda osv.
Ja, det var härligt att träffa henne :)



Några timmar senare åkte vi hemåt och på kvällen åt vi en mycket god påskmiddag hemma hos mor och far.
Dottern hade tidigare på dagen fått ett par inlines och gissa att man blir avundsjuk när hon på en gång åker iväg som att hon gjort detta många gånger förut.
Jag själv kan ju knappt stå på ett par inlines, och sist jag åkte, typ 1996, så vet jag att jag kröp på alla fyra över järnvägsövergången - rädd för att ramla annars... Jag har dock kvar mina inlines och snart passar de nog sonens fötter.



Igår, påskdagen, lekte båda barnen med kompisar hela dagen lång. Jag planterade lite kryddväxter och städade en snabbis inomhus, solade lite, tog död på en massa myror (utomhus), läste en bok, mm.
Mannen körde iväg med alla säckar med mossa, försökte sätta igång vattenpumpen, fejade i trädgården, hängde upp hängmattan, mm.
Dagen gick alltså fort även om det kändes att det inte blev så mycket gjort. Men ibland behöver man en dag då man bara går runt och gör lite här och där, i lugn och ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar