söndag 17 april 2011

Kalashelg

Har haft en riktigt festlig och kalasig helg.

I fredagskväll hade vi goa grannarna på besök. Mycket skratt och tjo och tjim som vanligt :)

På lördagsförmiddagen var dottern på kalas hos kusinen.
På lördagskvällen var goa vännerna på besök. Mycket skratt och tjo och tjim där också :)

Och idag har vi varit på kalas hos brorsonen.
Och sonen var på badkalas (hos) en parallellklasskompis.

Mellan alla kalas har det städats, påbörjats en Bygglovs-ansökan, strykits pärlplattor i mängder, njutits av solen, lindrats en ond hals, haft besök av barnens kompisar, påskpyntats, dammats, tagits fram utemöbler, skjutsats barn till olika kompisar, slängts och sorterats, bytts däck, tittat på årets första tussilago, mm, mm.

En rolig incident som inträffade på barnkalaset för brorsonen var när en av de inbjudna gästernas mamma ringer 15 minuter in på kalaset och meddelar att de hade råkat glömma bort kalaset men att de snart skulle vara där. Efter 45 minuter kom de.
De hade i brådskan åkt till helt FEL hus. De hade åkt närapå 5 km utanför samhället och där knackat på ett hus och sa att nu kommer vi äntligen till XX. Då bar det sig inte bättre åt än att i det huset bodde en liten pojke som heter likadant som min brorson. Mamman i familjen såg väl lite konfunderad ut och ropade på sin son varpå sonen och det försenade kalasbarnet stod och tittade på varandra - och inte kände de igen varandra :)
Så efter ett konstaterande att det inte var något kalas på detta stället så åkte de sedan tillbaka och kom så småningom fram till rätt hus där kalaset pågick för fullt.

J J J J J
Idag har jag tagit en massa kort på vårt hus inför ansökan till Bygglov. Vi kommer att söka gällande uterummet med balkongen/terrassen ovanpå. Allt är nersparat och klart för att skickas in. Nu är det ansökningstexten som ska justeras lite och sedan är det bara till att hoppas, hoppas och åter hoppas på att vi kommer med ... bland typ hur många tusen sökande som helst...

Men vi har nu äntligen börjat göra det första till tillbyggnaden i carporten. Första hålet är nu färdiggrävt och imorgon ska det gjutas en grund för en pelare som ska muras upp i ena hörnet (det högra hörnet där det ligger några vita ytongstenar).

Och här är några av korten som vi har tänkt att sända med i vår ansökan.





Nu gäller det att ladda om för en ny arbetsvecka.
Jag antar att den blir mycket intensiv - men det är ju dock bara 4-arbetsdagars vecka.
Skönt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar