onsdag 8 juni 2011

Härlig kväll

Imorgon är det skolavslutning för min lilla plugghäst.


Eller njae... man kan nog inte kalla han för plugghäst. Han är överlycklig över att skolan är slut och att det bara är fritids på skolan nu och att det sedan är sommarlov.
Men läsningen kommer han inte ifrån i sommar .. det ska jag se till :)

Och idag har dottern återigen piggnat till efter att igår eftermiddag fått ont i magen igen. Hon och sambon var på vårdcentralen idag och där fick hon medicin mot förstoppning som vi ska prova (och har prövat med lyckat resultat). Vi ska även lämna urinprov och så ska doktorn ringa till oss på fredag för att höra hur det är med henne.
Skönt att någon verkligen bryr sig vad det gäller just läkare. Vid vårdvalet bytte vi nämligen vårdcentral då jag var så förgrymmad på vårdcentralen här i samhället. De bytte läkare en gång i veckan + att de "läkare" som var där bad om ursäkt under undersökningen för att de skulle ta och ringa till sin handledare. Hur stort förtroende får man för dem då..? Nä, vi bytte till grannsamhällets vårdcentral och där är de riktigt duktiga och bryr sig och så får man ha samma läkare varje gång man kommer dit. (Nu kanske det låter som att vi är där ofta men det har blivit några vändor bl a i.o.m. min diabetes.)

Så fick då dottern ta medicin ikväll (Laktulos) och efter att ha suttit med 15 ml medicin under 1 timmes tid (delvis gråtandes för att det var så äckligt) fick hon slutligen i sig allt. Och efter bara någon timme brakade det loss bokstavligen talat. Och efter det blev hon som en ny människa. Eller, rättare sagt, hon blev sig själv igen :)
Så ikväll har hon hoppat på studsmattan, haft styrketävling mot sin storebror, busat med sin kanin, kastat frisbee med mormor, haft musiktävling med röstsedlar, lekt med Polly Pocket och ätit kvällsmat!

Studsmattetjejen

Nu har hon gått och lagt sig, klockan är 22.44, men vad gör det när hon är pigg igen och mår bra.
Och nu hoppas jag innerligt att det var detta som gjorde att hon har haft så ont i magen. Men jag vågar inte ropa hej än..

Och härligt var det ikväll när man kl 20.30 kunde sitta utomhus och äta god kvällsmat (hemmagjord räkmacka) och samtidigt lyssna på den höga musiken som ljuder över sjön från gymnasiet .. där jag antar att en massa glada, snart nyblivna, studenter festar runt :) Men det är de värda tycker jag.

Och att sedan kunna luta sig tillbaka med ett litet vinglas och se hur barnen leker på gräsmattan:
Då blir man extra glad!!

Hjul-killen

Och några som var extra glada ikväll var även Sigge och Fluffis. De blev frisläppta på gräsmattan och det verkade de tycka om. Fluffis var dock lite tokig av sig och hoppade in i buren (av misstag) men då bestämde vi att även Sigge skulle in för kvällen. Men de är nog allt bra sugna på att få komma ut på grönbetet igen.



Sigge och Fluffis

Nu är det dags för mig att gå och sova. Kläderna som vi ska ha på oss på skolavslutningen imorgon hänger nystrykna över dörrarna och iklädda oss dem imorgon kommer vi att stämma upp i "Den blomstertid nu kommer".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar