onsdag 30 maj 2012

Onsdagsfräckis...

Erik hade det lite besvärligt ibland, eftersom han stammade.
En kväll följde han sin tjej Alice hem. De kom så långt att de hamnade i sängen och Alice drog Erik över sig.
- Ja... jag... har inget... gu... gu... gummi!
- Det gör inget, sa Alice. Säg till när det är dags för dig så knuffar jag bort dig.
Så körde de igång.
När Erik kände att det var på gång sa han:
- N... n... n... n... nn... n... nyss!

onsdag 23 maj 2012

999

Säger som Gry Forsell sa på radion för någon vecka sedan när låten 999 med Kent spelades på radio.
Äntligen en Kent-låt som jag tycker om :)

Halmstadshelg

Vi = hela min familj, tillbringade Kristi Himmelfärds-helgen i Halmstad. Vi har bara tagit det lugnt! Spelat minigolf, läst böcker, shoppat, plockat snäckor, promenerat, träffat vänner och BADAT!!
Jodå, i söndags doppade vi först fötterna på eftermiddagen och det var så varmt och skönt så framåt kvällen tog jag och barnen oss ett dopp. Det var nog runt 16 grader varmt i vattnet .. Tvekade lite först men när fötterna totalt domnat bort så var det bara till att dyka ner i vattnet :)
På vägen tillbaka till stugan fick jag frågan av ett äldre par om jag var vinterbadare. Nej svarade jag, men jag tycker om att bada! Den äldre mannen sa då till mig: Du kan ju säga som min granne brukar säga: Det var ju i alla fall friskt!

Premiärdopp i havet vid Östra Stranden, Halmstad. 20 maj 2012.

Lördag - stöveldag

Stranden - en något kylig lördag

Havet

Lördag kväll då solen och värmen kom tilbaka. Firade med jordgubbar och rosé.

Fallskärmsblomma

För några veckor sedan hittade min "Fallskärmsblomma" en ljusstake som hänger i fönstret ovan den. Och nu ser det ut så här:







Vattning

Ikväll har jag vattnat ute i trädgården då värmen äntligen har kommit!
Då vi inte har kopplat in vattenpumpen ännu så fick jag ta vatten ur kranen inomhus. Och det blev totalt 16 vattenkannor och det hela tog 30 minuter. Säg som så .. det ska bli skönt när vattenpumpen är inkopplad. Här följer några bilder på diverse växter i vår trädgård:











Onsdagsfräckis...

Den medelålders mannen och kvinnan hade levt ihop i ett antal år. Då mannen var av den kristna sorten hade de aldrig haft sex med varandra, mannen ville nämligen vänta tills dess de var gifta. Kvinnan däremot hade aldrig kunna motstå frestelsen och hade vid ett flertal tillfällen varit otrogen mot sin livskamrat som aldrig misstänkt något. Nu hade de båda efter mycket om och men bestämt sig för att gifta sig. Kvinnan lovade sig själv att aldrig mer vara otrogen mot sin man. Men senare samma vecka blev lusten för stor och hon bara måste få sig lite sängkammarvals. På krogen samma kväll träffar hon en lämplig danspartner som gör henne sällskap till ett hotellrum. När de väl har fått av sig kläderna och kärleksakten skall börja, får kvinnan lite dåligt samvete och tänker att det vore ju själve fan om hon skulle gå och bli med barn eller få någon bugg i grenen nu så här innan bröllopet. Hon säger vänligt men bestämt åt mannen att skall det bli nåt så får det bli med gummi. Mannen rusar genast ut till hallen för att kolla i plånboken - inga kompisar. Han drar snabbt på sig kläderna och rusar ned till Statoil-macken, men ve och fasa, alla kondomerna är slut. Mannen är i detta laget alldeles för kåt för att ge upp denna kamp. Han ser sig omkring i butiken och ser att de säljer äkta renkorv. Han tvekar en sekund men lusten tar överhanden. Han köper den korv som ser ut att passa bäst, skär av ena änden och gröper ur köttet så att bara skinnet blir kvar. Korvskinnet fungerar utmärkt som gummi och kvinnan märker ingen skillnad. Men när mannen har fullbordat sin akt och drar sig ur blir korvskinnet kvar. Besvärad av situationen beslutar sig mannen för att inget säga. Några dagar senare är det bröllop och den förväntansfulla äkta mannen skall på bröllopsnatten äntligen få komma till. Kärleksakten går som för alla nybörjare alldeles för fort, och när mannen drar sig ur har korvskinnet fastnat på hans snopp. Förvånat tittar han på sin lem och säger argt till sin hustru:


- Och vad i allsin dar skall detta betyda?

Kvinnan, som vet hur lite mannen vet om sex, finner sig fort och säger:

- Men det är ju min mödomshinna. Du har tagit min oskuld.

Mannen tittar igen på skinnet och utbrister lyckligt:

- Vilken otrolig tur vi har, bäst före datumet är i morgon!

måndag 21 maj 2012

Liknande sångröster

Första gången jag hörde denna låten på radion så var jag övertygad om att det var norske Alexander Rybak som sjöng. Men det var det ju inte visade det sig snart... Men visst är sångrösterna lika varandra?


We Are Young
: Feat. Janelle Monae, FUN

**********************'

Nu är frågan om jag ska titta igenom ytterligare ett Trädgårdsonsdags-program eller om jag ska läsa några sidor i boken som jag äntligen har kommit igång med (efter att ha lagt den åt sidan ett bra tag): Berlinerpopplarna?

VS.


Äh .. jag tar och lyssnar på låten ovan så får jag se vad det blir sedan ...

Oj, vilken vecka!!

Förrförra veckan var den mest intensivaste under detta året (hittills)...

Måndag: Hemma och lite småkrasslig. Sov på förmiddagen och kvicknade till på eftermiddagen. Firade svägerskan innan barnen hämtades. Sonen åkte på kvällen på fotbollsträning med mannen och jag och dottern åkte till hennes friidrottsträning i grannbyn. Gick en liten promenad när vi kom hem på kvällen.


Gav bl a ett Hästhuvd till svägerskan i födelsedagspresent. Jag tyckte dock att det var så fint så jag köpte ett till mig själv också och det fungerar som bokstöd på vårt piano.

Tisdag: Jobbade mellan 8-14.30. Klockan 15.00 var det dags för mini-livräddnings-kurs/simskoleavslutning för sonen. Det var ett riktigt roligt upplägg med olika stationer och situationer som kan uppstå vid vatten men även på land. Barnen visade bl a första hjälpen om någon har varit under vattnet länge, hur man gör om någon fastnar under en brygga, hur man tar sig upp ur en isvak, hur man gör om någon sätter i halsen, osv.





Klockan 16.30 åkte mannen tillsammans med en jobbarkompis till Lund för att gå på truck-seminarier - för att komma hem torsdag kväll.
Kl. 17.00 var jag med sonen i skolan och det var dags för utvecklingssamtal. Bara en massa positiva saker fick jag höra och jag och mannen fick en stor eloge för allt arbete och tid som vi lagt ner på att sonen ska lära sig läsa bättre och bättre. Och nu har han helt plötsligt nått 2:ans mål vad det gäller just läsningen :)
På kvällen var det sedan full fokus på sonen och övning inför Fritidsfestivalen som var på onsdag kväll.

Onsdag: Jobbade mellan 8-16.30. Hämtade barnen vid Kulturskolan. Åkte hem och de bytte om och mina svärföräldrar kom hit. Kl 17.30 åkte vi så till Kulturskolan igen och kl 18.00 började Fritidsfestivalen. Alla barn som går på skolans fritids är involverade i detta. Några bakar, några gör dekor, några uppträder och några är programledare. Sonen var detta året programledare och hade en hel del att säga (därav lästräningen dagen innan då vi fick hem manuset på det han skulle säga).

Sonen till vänster i bild

 Dottern uppträdde med klasskompisar med låten "Stormande Hav" och hon avslutade med att gå ner i split :)


Dock blev hon lite besviken över att inte hennes grupp vann men sonen var desto gladare då den gruppen han hejade på vann. (Klasskompisar till honom som uppträdde med Amazing).

Torsdag: Lämnade barnen på skolan vid 7. Jag åkte sedan till Värnamo Sjukhus och var där 7.45 och besökte då Fotkliniken. Jag fick nämligen ett besök där för att de skulle se på mina fötter och de var fullt godkända. Jag fick även lite tips och råd om hur jag ska sköta om dem + vilka skor man ska föredra.

Värnamo Sjukhus

Åkte sedan och jobbade mellan kl. 9.30 till 16.30.
Mannen kom hem under eftermiddagen och hade hämtat barnen. Skönt för dem att slippa en sådan lång dag.
Kl. 18.00 var jag på Golf-teorikurs. Den var klar vid 19.15 och efter detta stod jag i timme och tränade på utslag från Tee.
Var hemma vid 20.30

Fredag: Jobbade mellan kl 7.30-13.15. Då Fritids var stängt på eftermiddagen skulle barnen gå hem själva (de slutade skolan kl. 13.00) och jag skyndade mig hem för att möta upp dem. Men när jag kom var det inga barn hemma. Så in i bilen igen och så åkte jag tillbaka deras skolväg. Då ringer min mamma och säger att sonen har gått till henne. Han ville prata med mig och frågade om han fick leka med en kompis och det gick bra för mig och dem. Jag fortsatte att köra och när jag var nästan framme vid skolan såg jag dottern och två kompisar till henne. De hade precis följt en annan klasskompis hem till hennes dörr och nu ville dottern och kompisarna gå hela vägen hem och det lät jag dem/henne göra. Jag åkte hem och åt och efter 30 minuter kom hon hem. Då hade hon följt de 2 andra till deras dörrar - hon hade gått liiiite extra långt om man säger så.
Klockan 14.30 var jag och fixade mina naglar.


 Dottern var då hos mina föräldrar. Jag var klar där kl 15.50 och åkte då direkt till Götaströms Golfklubb där det var golfträning kl 16.00. Bunkerslag!! Och jodå, jag fick sand i ögonen...
Efter detta stod jag och brorsan kvar i över 2 timmar och tränade på utslag från Tee. Jag skrattade gott åt honom när han bad mig filma honom .. och det blev en total miss :)


Nu börjar jag få kläm på det hela och om ett par veckor ska vi ut på banan för att prova på på riktigt.
När jag kom hem vid 18.30 hade sonen precis ring och frågat om han fick sova över hon kompisen han lekt med på eftermiddagen och det gick bra. Så vi packade ihop lite grejer och lämnade dem och sedan blev det lite hämtmat innan vi däckade redan vid 22-tiden.

Lördag: Upp på morgonen vid kl 8. Vid 9.30 hämtade mamma mig och vi åkte sedan in till Jönköping. Där var jag först på synundersökning och fick ut nya linser. Har ökat styrkan på mitt vänster öga till -8. Och på mitt högra har jag fortfarande styrka: -7.5
Jodå ... jag har dålig syn.



Jag och mamma gick sedan en runda på stan och shoppade lite kläder och åt god lunch på "Lingonet" http://www.restauranglingon.se/
och sedan blev det en sväng till Jula och Biltema innan vi åkte hem. Kom hem vid 14.45 och gick då med dottern några hus bort dit hon skulle på barnkalas. Fixade sedan lite i trädgården och hos kaninerna innan hon kom hem igen, två timmar senare. Sonen var då hos en annan kompis och lekte och mannen hämtade honom vid 17-tiden. Sedan gick jag och lade mig med en bok och gick upp ur sängen vid 19-tiden igen. Då åt vi god hemmagjord smörgåstårta. Jag åt så mycket så jag fick knäppa upp byxorna varpå sonen säger:
-Jahaja, har du börjat lägga till runt magen nu?
När vi satt och åt kom brorsan och lillgrabben och sedan ringde vi hit svägerskan och storkillen och så blev det några öl och whiskey och groggar för grabbarna och jag och svägerskan hade helt plötsligt druckit upp 1 ½ flaska rödvin. Det var längesedan jag var så snurrig som jag blev.
Somnade runt 1-tiden.

Söndag: Vaknade vid 7 och hade ont i huvudet. Somnade om och sov ett par timmar och när jag vaknade var huvudvärken borta :) Mannen gav sig ut och cyklade 4 mil och jag städade här hemma. Sonen fick hänga med en kompis och dennes familj på tispspromenad och efter detta var de här hemma och lekte fram till 16. Jag grejade både ute och inomhus under tiden och läste även ut boken: Eldvittnet, Kepler.


Efter kl 16 kom en kompis till dottern hit och sonen började leka med grannpojken och en annan kompis. Mannen klippte gräset - och det var välbehövligt. Det blev riktigt snyggt och städat efter detta ute i trädgården - jag rensade i alla landen också.
På kvällen åkte vi till ICA där en massa olika frön inhandlades.
På kvällen åt vi pizza och jag lät tvättmaskinen gå varm.


Och så vips .. så var veckan slut...

onsdag 16 maj 2012

Onsdagsfräckis...

Rollspel på hemmet


Märta är en liten vilde i sin rullstol, och älskar att fräsa omkring på hemmet. Hon tar kurvor på ett hjul och bottar ur i de långa korridorerna. Men, eftersom hon och övriga på hemmet inte riktigt har alla hästar i stallet, så tolererar de varandras egenheter.
En dag när Märta drog på längs en korridor, öppnades en dörr och Mats klev ut i korridoren med armen höjd. "STOPP!" sa han med myndig stämma. "Har du körkort för den där?" Märta rotade i sin handväska och fick fram ett chokladpapper och höll upp det. "OK!" sa Mats och Märta drog vidare.
När hon tog kurvan vid TV-rummet med skrikande däck, dök Gösta upp framför henne och begärde att få se skattekvittot. Märta dök ner i handväskan igen och drog fram ett flaskunderlägg. Gösta nickade slött och sa "Varsågod och kör vidare, damen."
Märta närmade sig den sista korridoren innan hon kom fram till entrén, uppenbarade sig Folke framför henne iförd inte mer än ett rejält stånd.
"Åh nej, inte blåsa i alkotesten nu igen!"

måndag 14 maj 2012

Resten av ditt liv

Jag har fortfarande otroooooligt mycket att göra på jobbet och även på hemmafronten. Har idag peppat mig med denna låt som blev satt på repeat. Skön låt som man kan avreagera sig lite med :)

Timbuktu
Resten av ditt liv

onsdag 9 maj 2012

Onsdagsfräckis...

Två väninnor var ute på en "tjejkväll", båda lyckligt gifta, trofasta och exemplariska fruar. Denna kväll blev det en aning för många Bacardi Breezer och när de var på väg hem, extremt berusade, blev de kissnödiga, och bestämde sig för att smita in på kyrkogården.


När den ena av dem var klar insåg hon att hon inte hade något att torka sig med, så hon tog av sig sina trosor och använde dem. Den andra kvinnan hade ett par exklusiva och dyra trosor som hon absolut inte kunde tänka sig att använda. Lyckligtvis hade hon satt sig bredvid en grav där det låg en vacker krans med ett stort sidenband i, så hon slet loss sidenbandet och torkade sig med det.

När de var klara begav de sig hemåt, berusade och glada i hågen. Nästa dag blev den ena kvinnans man oroad över att hans rara och oskyldiga fru låg kvar i sängen med en ordentlig baksmälla och funderade på vad som skett kvällen innan, så han ringer upp den andra kvinnans man och säger:

- Dessa utekvällar måste genast upphöra! Jag har börjat misstänka det värsta... I natt så kom min fru hem UTAN trosor, och hon ligger fortfarande i sängen...

- Det var väl ingenting! Svarade den andre mannen. Min fru kom hem med ett kort uppstucket i rumpan, där det stod: Från oss alla på brandstationen, vi kommer aldrig att glömma dig.



söndag 6 maj 2012

Sigge och Fluffis, svart och vit

Har en soldyrkande kanin - Fluffis - den vita.
Har en skuggdyrkande kanin - Sigge - den svarta.

Fluffis ligger och solar

Gottar sig i solen

Håller sig till skuggan i buren

Hur lyckas man ??

I helgen har jag lyckats med ett par grejer som jag aldrig lyckats göra tidigare (och troligtvis har inte så många andra heller lyckats med detta):

I fredags gick jag in i vår tvättstuga och då fastnade jag med mitt pek - och långfinger på vänster hand i dörrlåshålet som satt på den högra! sidan när jag gick in genom dörren. Och samtidigt fortsatte jag gå och vred nästan fingertopparna ur led och böjde samtidigt upp min nagel (som dock inte lossnade). Det gjorde SVINONT!! Två dagar senare har jag fortfarande ont i fingertopparna och jag har svårt att skriva på tangentbordet med dessa fingrar...


Och igår tog jag och barnen en fikapaus hos mamma och pappa. Dottern tyckte det var kul att trycka ur suketter ur dosan varpå hon tryckte ut 4 st.



Jag som är lite sparsam av mig tänkte att jag kunde få in suketterna i burken igen genom att trycka ut "flärpen" nertill och lägga suketten där och så kan den följa med "flärpen" in i burken igen.



Och detta gick jättebra med den första suketten... Men inte med den andre! Den hamnade på sniskan och när jag tryckte in flärpen så blev suketten som en projektil och flög rätt in i ögat på mig. Tack och lov hade jag linser i ögonen vilket motverkade attacken och suketten ramlade ut igen. Men ojoj vad det gjorde ont!

Får väl se vad jag lyckas med idag...

lördag 5 maj 2012

Lördagslåten

¨
Somebody That I Used To Know
Gotye feat. Kimbra

fredag 4 maj 2012

Idrottskläder och Träningsläger

Har så mycket att göra under veckodagarna så att tiden inte riktigt räcker till. Funderar på hur jag ska kunna få mer tid så att saker och ting hinner bli gjorda. Får göra som jag gjorde för ett tag sedan. Sätta upp ett mål vad jag ska lyckas utföra under dagen. Och när detta målet är nått så blir det en bonus om jag hinner med mer.
(Har kanske fått tillbaka min magkatarr idag .. alla gånger beror den på stress)...

Dagens mål är att barnen själva ska ha koll på sina träningskläder. Smidigt ordnat när de får varsin låda att ha detta i. Då slipper det bli som i förrgår - 10 minuter innan sonens fotbollsträning började - och jag och sonen sprang huset runt för att leta efter benskydd och fotbollsstrumpr. Slutade med att sonen hittade benskydden och fick ta mannens tjocka bandystrumpor över dessa. Härligt värre när det var +18 grader ute :)
Men sonen klagade inte. Härliga barn där!!



Och nu ska även dottern få sin "låda" som hon kan ha sina friidrottskläder i. Hon och jag var på träningsläger - friidrott - under helgen som gick. Dock var det först tveksamt om vi kunde följa med på fredagen då hon fick falsk krupp på torsdagen. Men hon mådde lite bättre på fredagseftermiddagen så vi åkte med och hon fick ta det lugnt på träningen under kvällen. Tack och lov så försvann kruppen (mer eller mindre) under natten på träningslägret och nästa dag kunde hon träna nästan fullt ut. Hon slapp dock att springa de långa loppen.
Och vilka underbara - tävlingsinriktade - barn det var med på lägret. De ville hela tiden slå sina personbästa och alla kämpade på hur mycket som helst + att de samtidigt taggade och hejade på varandra.

Här följer några bilder och filmer från träningslägret:

En snuvig och kruppig dotter somnade först av alla.

Tjejrummet

På friidrotts-"arenan"

 River ... på det igen!
 Redo!
 Rekordhoppet på 2.84 cm
 Snart i mål
 Tokrusning uppför brant backe

Bollen försvann ur bild - Kast med liten boll

Höjdhopp. Hon satte sedan även 95 cm.

Längdhopp. Personbästa hoppet blev till sist på 2.84 cm.

Torsdagen den 17 maj är det tävling på samma ställe som vi var på: Villstad. Ska bli riktigt spännande att få vara med och se dottern i detta :)
Och när vi ska dit nästa gång hittar jag vägen också. Man kan ju säga att vi tog en liten annorlunda väg när vi åkte dit i fredags ... men till sist kom även vi fram :)

onsdag 2 maj 2012

Onsdagsfräckis...

Det var tre damer som satt och pratade över en kopp kaffe.

- När jag suger av Sture då är hans pungkulor alldeles iskalla efter sa Lina.
- Samma för mej sa Elin, Stigs pungkulor är oxå iskalla.
-Usch så Ni pratar sa Anna, jag skulle aldrig göra det med min Kalle.
- Det måste Du göra för att hålla din man på gott humör och vara en bra hustru, kvittra' de andra två.
Några dagar gick, och de satt åter med en kopp kaffe, Anna hade då fått en "smaskig" blåtira,
- Hur har detta gått till? undrade Lina.
- Jo jag gjorde som Ni sa, gav min man en avsugning, då upptäckte jag att hans pungkulor var alldeles varma . Märkligt sa jag till honom, både Stigs och Stures är iskalla ...