onsdag 29 juni 2011

Glasögonskräck

Sol och bad även idag.
Och nagelfix.
:)
Imorgon blir det till att prova ut nya linser + ev. glasögon. Måste därför gå med mina gamla hemska glasögon genom stan fram till optikern då just optikern vill att jag ska ha glasögon på mig inför synundersökningen.
Får väl försöka hitta någon bakgata där ingen människa går som känner igen mig .. Fast det skulle inte förvåna mig om man just i detta läget träffar på en massa människor man känner och som man inte har sett på länge.
Tror dock att det kommer att bli svårt att finna ett par passande nya glasögon. Tycker inte alls att jag passar i det men tanken är att jag ska kunna ha detta lite mer och växla med linserna. Allra helst skulle jag vilja ha "bågfria-bågar" men då jag har så dålig syn (-7,5 på båda ögonen) så är detta bara till att glömma (om jag inte har lust att betala många, många, många tusenlappar.. och det har jag inte).
Ja, jag får väl ta hem ett gäng glasögon så får andra säga sin uppriktiga mening om vilka jag passar bäst i. Eller så väntar jag med glasögonprojektet någon månad till... Vi får se ;)

Nu blir det städning av huset inför mitt födelsedagskalas på fredag.
Har laddat inför detta med en härlig glasstrut som kostade alldeles gratis hos glassbilen :)



7 anledningar till att inte bråka med barn:

En liten flicka pratade med sin lärare om valar. Läraren sa att det var fysiskt omöjligt för en val att svälja en människa då valen, fastän den är ett väldigt stort däggdjur, har en väldigt smal hals.
Den lilla flicka sa då att Jona svaldes av en val. Irriterad upprepade läraren att en val inte kan svälja en människa; det är fysiskt omöjligt. Den lilla flickan sa, "När jag kommer till himlen ska jag fråga Jona".
Läraren frågade, "Men tänk om Jona hamnade i helvetet?"
Den lilla flickan svarade, "Då får du fråga honom".
---
En dagislärare såg på barnen i klassrummet medan de ritade. Då och då gick hon runt för att titta på vad varje barn ritade.
När hon kom fram till en liten flicka som arbetade ihärdigt frågade läraren vad flickan ritade.
Flickan svarade, "jag ritar Gud".
Läraren stannade upp och sa, "Men ingen vet hur Gud ser ut".
Utan minsta tvekan och med blicken kvar på teckningen, svarade flickan: "Det kommer de veta om en liten stund"
---
En söndagsskolelärare diskuterade de tio budorden med hennes fem- och sexåringar.
Efter att ha förklarat budordet att "hedra din fader och din moder", frågade läraren, "finns det ett budord som lär oss hur vi ska behandla våra syskon?"
Svaret kom direkt från en liten pojke (den äldste i sin familj): "Du skall inte döda.."
---
En dag satt en liten flicka och tittade på medan hennes mamma diskade i kökshon. Hon upptäckte plötsligt att hennes mamma hade flera vita hårstrån som syntes väl som kontrast mot hennes bruna hår. Flickan såg på sin mamma och frågade nyfiket: "Varför är en del av ditt hår vitt, mamma?"
Hennes mamma svarade: "Tja, varje gång du gör något dåligt och får mig att gråta eller vara olycklig, så blir ett av mina hårstrån vitt."
Den lilla flickan tänkte en stund på detta och sa sedan: "Mamma, varför är mormors hår HELT vitt?"
---
Barnen hade alla blivit fotograferade och läraren försökte övertyga dem alla att köpa varsin kopia av gruppfotot.
"Tänk bara hur roligt det blir att titta på fotot när ni har vuxit upp och säga 'där är Jennifer, hon är advokat' eller 'där är Michael, han är läkare'." En liten röst hördes någonstans ifrån rummet, "Och där är läraren, hon är död."
---
En lärare höll en lektion om blodcirkulation. I ett försök att förklara närmare sa hon, "Om jag ställde mig på huvudet nu skulle blodet som ni vet rinna ner i det och jag skulle bli röd i ansiktet."
"Ja", sa klassen.
"Hur kommer det sig då att när jag står upprätt som vanligt så rinner inte blodet ner i mina fötter?"
En liten grabb ropade:
"För att dina fötter inte är tomma."
---
Barnen stod i kö i matsalen i en katolsk lågstadieskola för att få sin lunch. Längst fram på bordet fanns en stor hög med äpplen. En nunna skrev en lapp och satte den på äppelskålen:
"Ta bara EN. Gud tittar på."
Längre bort i lunchkön, på den bortre delen av bordet fanns en stor hög med chokladkakor. Ett barn hade skrivit en lapp: "Ta så många du vill. Gud tittar på äpplena."

Onsdagsfräckis...

Mannen till kvinnan:

- Har du tatuerat en sol på musen?
- Ja nu har du klagat på vädret hela sommaren.
Nu kan du ligga här och lapa sol hela vintern.

tisdag 28 juni 2011

Sommartisdag.

Värme.
Bad i sjön (tillsammans med en massa glada grannar).
Sol.
Mer värme.
Trädgården full med lekande glada barn.
Saft.
Bad i sjön (tillsammans med en massa glada grannar).
Dusch.
Öppna altandörrar.
Varmt inomhus.
Kvällsmat.
Allsång på Skansen.
Morden i Midsomer.
För varmt för att sova.

Sommartisdag.

måndag 27 juni 2011

Sommar igen?

Frågan lyder ...

(Nä - inte hur många bultar det finns i Ölandsbron) utan om sommaren har kommit för att stanna denna gång?

Hoppas! Hoppas! Hoppas!

Idag har det varit alldeles perfekt varmt. Runt 25 grader. Vattnet i sjön kunde ha varit något varmare - men om vädret håller i sig så når den snart perfekt temperatur.
Badet i sjön uppfyllde iaf sitt syfte : jag blev avsvalkad.
(Och nerskvätt av en massa barn på grannkvarteret)... :)
Dock råkade en av dem ramla ner i sjön med kläderna på .. och jag får erkänna att det såg riktigt roligt ut och tursamt nog kom han upp snabbt igen och klarade sig fint.

Iofs är jag rätt så varm nu igen efter att ha hållt på i trädgården en stund men jag orkar helt enkelt inte gå ner de där metrarna till sjön - utan jag spar det tills imorgon. Då får det nog bli mer än ett dopp - för det är utlovat ännu varmare väder :)

Nu ska jag sätta mig och lugna ner mig lite och göra en planering av allt som behövs göras här i hemmet och alla andra projekt som jag har igång. Förhoppningsvis rinner stressen av mig då och jag kan börja trappa ner inför semestern (som är ytterligare en sak som ska planeras).

Och pricken över i:et denna dag är att sonen har fixat (enligt egen utsago) simborgarmärket på simskolan.
Det tar sig :)

TIPS FRÅN HÄLSOVÅRDSMYNDIGHETEN!!

Är du man och vill undvika Fågelinfluensan?
Undvik att ha sex med Virrhönor, Gamla Skator och ruggugglor!
Skulle du ändå drabbas rekommenderas ett stort intag av lammkött..

Är du kvinna och vill slippa svininfluensan?
Lev i celibat ;)

söndag 26 juni 2011

Kalas och gräsklippning

Då var midsommarhelgen över.
Och idag har svärfar blivit firad och vi har fått äta mycket gott :)
Från oss fick han ett litet grillkit:

   

Rökflis av olika slag (som man lägger i t ex en foliebit med hål i och placerar sedan detta i grillen vilket då ger god smak på maten man grillar), grillspett och en "Dancing Chicken". Den sistnämnda fyller man med något gott (t ex öl, eller rökflis) och sätter sedan kycklingen på och grillar den så. Har inte själv smakat på detta men det ska vara gott!

Fick även träffa lille "svågersonen" och fick han t.o.m. att somna i mitt knä. Lite ovan är man ju vid spädbarn så där blev jag sittandes lite stelt - rädd för att röra mig för att han skulle vakna :)

Och så fick jag ett ryck när jag kom hem och klippte gräset. Skönt att få det gjort.
Dock blir det alltid lite osmidigt när man är själv hemma med barnen och man ska försöka få dem i säng i tid. Ikväll kom de i säng i otid.
Men de har en vecka kvar på dagis/fritids och sedan har de äntligen sitt sommarlov :)

Nu ska jag gosa ner mig i sängen och titta på ytterligare en Morden i Midsomer film (köpte flera av dem för något/några år sedan och tittar nu på dem strax innan jag ska sova .. orkar dock aldrig titta på en hel film utan det brukar bli ca 20 minuter och sedan däckar jag).

Sedan blir det två veckors jobb till för min del innan den efterlängtade semestern kommer.

lördag 25 juni 2011

Midsommar

Idag hoppas jag att alla får en fortsatt trevlig midsommarhelg!


Själva hade vi ett klassiskt midsommarfirande igår med sill-lunch, midsommarfirande på närmsta midsommarfirandeställe, och grillning på kvällen.
Och till detta kan vi lägga till små regnskurar, nubbe, chokladhjul, tipspromenad och skoskav.
Dock får vi ta bort dans runt midsommarstången för detta året ville inte barnen vara med i detta.

Idag ska jag och sambon göra en hel del viktiga saker... För att ikväll bara ta det lugnt (för en gångs skull) och för att vara pigga och glada imorgon då svärfar har födelsedagskalas :)

torsdag 23 juni 2011

Ett sorgsamt farväl :(

Dagarna vandrar på och då jag tror att diabetes-smekmånaden (månaderna) är över så har jag haft högt socker under några dagar nu och inte mått sådär jättebra :( Men nu har jag ökat dosen och tar mina kvällspromenader och taaadaaa så mår jag bättre igen :)

I måndags sa jag farväl till en kär gammal vän :(
En vän jag älskat och tillbringat mycket tid tillsammans med under 4 års tid och som jag saknar sååååå mycket :(




Världens goaste bil att köra och att sitta i.
Men dessvärre började den knaka litegrann och när man får ett erbjudande som man inte riktigt kan stå emot så blev det ett bilbyte .. men det svider rejält i mitt hjärta.
Många runtomkring mig säger att det måste ju vara en helt annan känsla att köra den nya bilen: Bättre komfort, tokmycket mer finesser, men det där bryr jag mig egentligen inte så mycket om. Det är känslan som räknas!

Min nya vän ser ut som följande:


Och förhoppningsvis kommer jag att tycka om denna bilen lika mycket som den tidigare.

Mina sista ord till bilförsäljaren var dock: Om vår bil kommer in till salu om något / några år igen så ring mig så köper jag den direkt!!

onsdag 22 juni 2011

Onsdagsfräckis....

Drängen hade vari i stan och sett en film med Sharon stone i huvudrollen. Han blir ganska upptänd och utanför biografen passar han på att stjäla affischen till filmen. Det är en bild av Sharon i naturlig storlek. Han tar med sig affischen hem och gör sen ett hål i den.

Så en dag när han ligger och vänslas med affischen så kommer bonden in. Han tittar undrande ett slag och säger till slut:
- Men ä de int bra töört?
- Närå, säger drängen, ja ha ju pigan in under.

söndag 19 juni 2011

Regn..

Regn, regn, regn.

Men man får ju göra det bästa av situationen ;)


Älskar denna film (Singing in the Rain) så mysig på något sätt.

Igår var vi på sommarfest hos sambons kusin med pojkvän. Mycket trevligt och roligt! Extra skoj att barnen fick vara med och de hade också skoj. Det var partytält uppsatt tillsammans med ett uterum och tur var det. För precis när vi tände grillarna började det regna. Och det slutade aldrig att regna... Men med lite presseningar och rökinvasion löste sig grillningen också :)

Idag har det fortsatt att regna - heeeeela dagen. Men vi har myst hela dagen lång. Sambon och dottern är på Rosenlundsbadet (de har varit där hela dagen) då dottern tyckte att hon och pappan aldrig gjorde något bara de två.



Så jag och sonen har myst hemmavid genom att titta på Harry Potter-filmer, spelat minigolf (i ösregn) och ätit pizza. Härligt att få egentid med barnen och de tycker det är härligt att få egentid med varsin föräldrer också.



Snart blir det en ny vecka - midsommar - undrar om det blir regn då också...

lördag 18 juni 2011

Bra facebookstatus

När jag var liten, då hade jag ingen Xbox utan en sand-box.
Vi hade inget Wii utan skrek wiii i skogen.
Jag hade en cykel och tennis skor..
Min mamma ringde mig inte på mobilen.. hon ropade istället mitt namn från en öppen dörr..
Jag lekte med mina vänner UTOMHUS.. inte ONLINE..
Posta detta på din vägg om du har druckit kranvatten, skrapat upp knäna och klättrat i träd och överlevt... Det var tider det...

fredag 17 juni 2011

Brorsans födelsedag och konstiga drinkar

Idag är det ingen vanlig dag .. för det är min storebrors födelsedag .. hurra .. hurra .. hurra !!

Vi firade brorsan hemma hos mamma och pappa. Och pappa var så snäll och skulle bjuda på drinkar. Dock är han inte så van vid detta så ikväll bjöds det på på Funlight saft (apelsin utspädd med vatten) och till detta Bacardi :)

En mycket speciell drink måste jag säga ..  :)


Och nu är det exakt 2 veckor tills det är min födelsedag. Vad ska man önska sig måntro...?


torsdag 16 juni 2011

Radiohits

De låtar som gör att jag höjer volymen något extra på radion när de spelas, är för tillfället:

Veronica Maggio: Välkommen in

Sunrise Avenue: Hollywood Hills

Sahara Hotnights: Vulture Feet

Robyn: Call your girlfriend

Oskar Linnros: Genom eld


Loreen: My heart is refusing me





onsdag 15 juni 2011

Gräsklippning

Aaaahhhh :)
Njuter av doften av nyklippt gräs.
För all heder till alla självgående gräsklippare - men de verkar inte klara av att "sprida" doften av just nyklippt gräs.
(Men för all del så luktar man inte olja/bensin när man går i närheten av en sådan...)


http://www.jula.se/grasklippare-med-uppsamlare-3-5-hk-721053

Och  vad förvånad jag blev. Jag hade tänkt att gräsklipparstunden, som tar ca 1 h för vår gräsmatta, skulle bli mitt lilla träningspass ikväll. Men dumt nog så blev jag inte det minsta svett eller andfådd.
Fick bara lågt socker till följd ..
Nästa gång får jag nog köra utan "gasfunktionen" så att man får ta i lite mer.

Nu ska jag kolla mig själv efter fästingar och därefter äta en god sommarkvällsmiddag.
Och kl 21.00 är det Morden i Midsomer. Sommarkänsla hela kvällen lång :)

Onsdagsfräckis...

På golfrundan.

På ett av hålen gjorde en av damerna en ruskig slice och sände bollen rakt in i en grupp av män som stod och väntade på sin tur att slå på ett annat hål. Kvinnan sprang genast dit för att be om ursäkt och för att se hur det hade gått. När hon kom fram låg en av männen på marken med händerna mellan benen och vred sig i plågor.

- Får jag se på det där? frågade kvinnan.
- Nej! Det... går snart...........över, stönade mannen.
- Sluta tramsa nu, sa kvinnan, jag är sjuksköterska och vet precis hur man tar hand om den här sortens skador.
Kvinnan rullade över mannen på rygg och förde hans armar åt sidorna. Därefter öppnade hon försiktigt hans byxor och stack ner handen och började massera. Efter en stund frågade hon:
- Känns det lite bättre nu?
- Ja, det känns jättebra, sa mannen, men jag har fortfarande fruktansvärt ont i tummen.

tisdag 14 juni 2011

Sommarsimskola

Igår började sommarsimskolan för båda barnen.
Dottern är ju så nära att kunna simma själv (klarar ca 10 meter) och jag hoppas att hon lär sig detta helt och hållet nu i sommar och sonen kan redan simma - men det är alltid bra om han kan bli ännu bättre.
Smidigt nog så är vi tre familjer som har gått ihop och kör varsina dagar.
Igår följde jag med in och tittade då jag var ledig (fritids var stängt igår). I killarnas omklädningsrum är det alltid mycket bus och tjim och stoj men från att vara detta värsta busigaste gänget så är de väldigt discplinerade så snart de kommer in simhallen tack vare simfröknarna och läraren. Stor eloge till dem som är så duktiga på att hantera alla dessa barn! För det är många barn med i gruppen - troligtvis runt 25 st.

Dottern, som mest hållt till i den lilla bassängen, blev igår tillsagd att vara i den stora bassängen och det var en hyfsat stolt dotter som gick till den stora bassängen. Dock blev första momentet på att öva på att dyka och då blev det lite läskigt - men efter ett tag gick även det bra.

Och idag har hon hoppat från den höga kanten helt själv - utan att någon tog emot henne och sonen har äntligen insett att det inte är farligt att hoppa från trampolinen. Vi får väl se hur mycket de har lärt sig om tre veckor då simskolsavslutningen är.

Dottern har ritat av övningen av dykningen idag och det är sonen som står på trampolinen. Plasket i vattnet är efter en som redan har dykt i.

I simhallen. Dottern är konstnären även här.

Själv är jag, och har alltid varit, rädd för vatten.

Dels beror det nog på att jag ser extremt dåligt utan glasögon/linser och då man var liten och alltid badade utan detta så såg jag ju helt enkelt knappt någonting när jag badade, vilket inte ger någon trygghet precis.
Och då jag även är uppvuxen bredvid en sjö så har jag sedan barnsben fått höra att man ska akta sig för vattnet. Endast en gång smet jag ner till bryggan när jag var liten, där mamma fann mig, och smög sig fram och fick tag på mig.

Dock har jag lyckats med att cykla i en sjö. Vid vår "gamla" badplats, där man alltid badade som liten, går det som en liten slänt ner mot vattnet. Sedan är det några meter plant underlag (gräs) och sedan är sjön där. Och när jag var liten var det en liten sport att cykla nerför slänten och svänga så att man inte hamnade i sjön.
Även jag lyckades ett flertal gånger med att svänga av .. men självklart misslyckades jag en gång också och fick således prova på hur det är att cykla i en sjö. Det är inte enkelt!

Nu bor vi också bredvid samma sjö och självklart säger jag samma sak till barnen - att de ska akta sig för vattnet - och tack och lov så har det inte hänt någon olycka vid vattnet. Och jag hoppas innerligt att det aldrig kommer att inträffa heller!

måndag 13 juni 2011

Charader

Ikväll besökte vi svärföräldrarna en liten stund.
Och på denna stunden ville barnen bl a leka charader.
Och efter några lätta charader som vi andra gissade rätt på ska sonen göra en och vi ska gissa vilket djur han föreställer.

Han står helt sonika på alla fyra och hoppar fram och tillbaka och fram och tillbaka och fortsätter att hoppa fram och tillbaka och fram och tillbaka. Vi gissar på en massa olika djur, t ex grodor, kaniner, hare, känguru, mm.
Då, efter många hopp, säger sonen:
-Men, hallå. Detta djuret brukar inte hoppa!!!!

(Och eftersom vi alla bryter ihop i en skrattattack får han berätta att det var en leopard som han härmade. Knäppa som vi var såg vi ju inte att det var ett leopardsprång som han härmade...)



Nästa som står på tur är dottern. Hon lägger sig på mage och vrider lite konstigt på sig och studsar lite framåt på något konstigt sätt. Vi sitter som en massa frågetecken. Och när vi ber om en ledtråd sätter hon sig upp och visar med handen i en våg-rörelse, och säger:
-Egentligen rör sig djuret så här!!!

(Efter ännu en skrattattack får hon berätta att hon härmar en val (som simmar framåt)).



Så är det svärfars tur. Han ställer sig på ett ben och flaxar med armarna och "hackar" med huvudet. Alla börjar gissa på olika fåglar och när svärmor säger höna så säger han:
-Ja, det säger vi att det är.... Men egentligen härmade jag flamingon som är med i Kalle Anka på julen. Men när jag kom på att jag inte kunde ta upp det andra benet och flyga iväg så kunde jag inte slutföra det...

söndag 12 juni 2011

Den gamla roliga potatissäcksträningen...

Jag har ett jättebra träningstips:

Håll en 2,5 kg:s potatissäck i varje hand. Lyft sedan armarna rakt ut och stanna i den positionen i en minut. Gör detta varje dag. Öka till 5-kilossäckar och sedan 10-kilossäckar allt eftersom du blir starkare.

Tro det eller ej, men jag har efter mycket träning kommit till 25-kilosnivån!

När du känner dig stark nog på denna nivå kan du prova att lägga en potatis i varje säck.

Fotbollscup

Igår var vi = sonen, sambon och jag på fotbollscup under hela förmiddagen. (Dottern var hos min mor och far).
Sonens fotbollslag ställde upp med två 5-manna lag. Sambon är tränare. Och jag är lite smått ansvarig för lagets hemsida varpå jag fotograferade och filmade lite från matcherna - blev sammanlagt ca 100 bilder... Nu ska jag bara ta mig tid och sortera bilderna och lägga upp de bästa på hemsidan.

Vädret var väl sådär .. 12 grader och molnigt med några små regnskurar. Så dagen till ära hade jag långkalsonger och fingervantar på mig. Kändes ju väldigt somrigt... Mer som att vi var på en bandycup :)

Grabbarna var jätteduktiga och det var riktigt skoj att titta på dem!!! (Men så är man ju en fotbolls/bandy/hockey-morsa också, som mycket ogärna missar en match.)
Med nya matchkläder (som var i st. 150 och 170 - nåååågot stora till killarna som normalt har storlekar runt 134, men det är väl tänkt att de ska hålla i många år) gav killarna allt, vilket gav bra resultat! Men kan ju inte vinna allt.
Sonens lag fick en vinst, 2 förluster och en oavgjord match.
Och samma resultat var det för vårt lags andra lag.
Här följer två filmer och lite bilder på sonen med lagkamrater.


Mål!!!
(Sonen har nr. 2 på ryggen)



Nära!!

Klackspark (denna gången har sonen nr. 10 på ryggen)

Sonen (blå och röd) i närkamp 

Språng mot bollen

Målvakt

 Tar sats

Avbytare (sonen = nr. 2) 

 Inkast

Vill ha bollen 

 Du eller jag?

 Sonen tacklar

 Jag har bollen

Medaljkämpe

-------------------------------------

På eftermiddagen blev det till att städa undan det sista och duka för sambons herrklubbsmiddag.
Jag och barnen gick sedan ner till mor och far där vi tillbringade lördagskvällen. Härligt avslappnat med god mat. Barnen sov sedan över hos dem och jag gick hem vid 23-tiden då festen höll på. Kunde dock somna runt 00-tiden till ljudet av HÖG musik och grabbsnack.
Men jag lovar .. jag tjuvlyssnade inte alls på er ;)

fredag 10 juni 2011

Städa

Nu ska jag ha storstädning av HELA huset.
Dels för att det verkligen behövs och dels för att den "herrklubben" sambon är med i ska vara hos oss imorgon kväll.
Och till råga på allt så blir jag och barnen bortkörda under större delen av lördagskvällen.
Ska allt komma på något bra som mannen får göra i gengäld sedan...  :)


Och då båda barnen samtidigt är borta hos varsin kompis så ska jag verkligen passa på att göra ett ryck.
Så nu - på med bra musik - och städa!!!!!




torsdag 9 juni 2011

Den blomstertid nu kommer...

Idag har det varit skolavslutning för sonen som nu har slutat 1:an.
Det bjöds på fina traditionella sånger men även på en hel del nya (omskrivna) låtar :)
Jubel och applåder fyllde kyrkan efter uppträdandena :)

Sonens klass och parallellklass uppträdande på skolavslutningen.

Sonen är nu helnöjd över att ha sommarlov. Dock blir det fritids några veckor innan det blir semester - men det räknas ändå som sommarlov för honom.
Och här följer de klassiska skolavslutningskorten.
Kort med barn och lärare och övriga kort på finklädda sommarbarn :)








onsdag 8 juni 2011

Härlig kväll

Imorgon är det skolavslutning för min lilla plugghäst.


Eller njae... man kan nog inte kalla han för plugghäst. Han är överlycklig över att skolan är slut och att det bara är fritids på skolan nu och att det sedan är sommarlov.
Men läsningen kommer han inte ifrån i sommar .. det ska jag se till :)

Och idag har dottern återigen piggnat till efter att igår eftermiddag fått ont i magen igen. Hon och sambon var på vårdcentralen idag och där fick hon medicin mot förstoppning som vi ska prova (och har prövat med lyckat resultat). Vi ska även lämna urinprov och så ska doktorn ringa till oss på fredag för att höra hur det är med henne.
Skönt att någon verkligen bryr sig vad det gäller just läkare. Vid vårdvalet bytte vi nämligen vårdcentral då jag var så förgrymmad på vårdcentralen här i samhället. De bytte läkare en gång i veckan + att de "läkare" som var där bad om ursäkt under undersökningen för att de skulle ta och ringa till sin handledare. Hur stort förtroende får man för dem då..? Nä, vi bytte till grannsamhällets vårdcentral och där är de riktigt duktiga och bryr sig och så får man ha samma läkare varje gång man kommer dit. (Nu kanske det låter som att vi är där ofta men det har blivit några vändor bl a i.o.m. min diabetes.)

Så fick då dottern ta medicin ikväll (Laktulos) och efter att ha suttit med 15 ml medicin under 1 timmes tid (delvis gråtandes för att det var så äckligt) fick hon slutligen i sig allt. Och efter bara någon timme brakade det loss bokstavligen talat. Och efter det blev hon som en ny människa. Eller, rättare sagt, hon blev sig själv igen :)
Så ikväll har hon hoppat på studsmattan, haft styrketävling mot sin storebror, busat med sin kanin, kastat frisbee med mormor, haft musiktävling med röstsedlar, lekt med Polly Pocket och ätit kvällsmat!

Studsmattetjejen

Nu har hon gått och lagt sig, klockan är 22.44, men vad gör det när hon är pigg igen och mår bra.
Och nu hoppas jag innerligt att det var detta som gjorde att hon har haft så ont i magen. Men jag vågar inte ropa hej än..

Och härligt var det ikväll när man kl 20.30 kunde sitta utomhus och äta god kvällsmat (hemmagjord räkmacka) och samtidigt lyssna på den höga musiken som ljuder över sjön från gymnasiet .. där jag antar att en massa glada, snart nyblivna, studenter festar runt :) Men det är de värda tycker jag.

Och att sedan kunna luta sig tillbaka med ett litet vinglas och se hur barnen leker på gräsmattan:
Då blir man extra glad!!

Hjul-killen

Och några som var extra glada ikväll var även Sigge och Fluffis. De blev frisläppta på gräsmattan och det verkade de tycka om. Fluffis var dock lite tokig av sig och hoppade in i buren (av misstag) men då bestämde vi att även Sigge skulle in för kvällen. Men de är nog allt bra sugna på att få komma ut på grönbetet igen.



Sigge och Fluffis

Nu är det dags för mig att gå och sova. Kläderna som vi ska ha på oss på skolavslutningen imorgon hänger nystrykna över dörrarna och iklädda oss dem imorgon kommer vi att stämma upp i "Den blomstertid nu kommer".

Onsdagsfräckis...

Askungen är nu 75 år gammal, hon har levt ett lyckligt liv med prinsen som nu är död
sedan många år. Hon sitter i sin gungstol med sin hankatt Bob i knät, när hennes goda fe plötsligt uppenbarar sej framför henne.
- Goda fen vad gör du här efter alla dessa år, frågar Askungen.
- Jag vet att du har haft ett bra liv och jag kommer därför att ge dej tre önskningar sa den goda fen.
Askungen tänker ett tag och så säger hon:
- Jag vill vara rikare än vad jag någonsin kunde drömma om. Och vipps så sitter hon i en
gungstol at rent guld. Bob han hoppar till och blir lite rädd.
- Nu har du två önskningar kvar säger den goda fen.
- Jag önskar att jag vore en ung flicka igen säger Askungen. Och vipps så känner hon hur
hennes livskraft kommer tillbaka igen och hennes lust som har legat orörd i många år sköljer
över henne.
- Nu har du en önskan kvar säger den goda fen.
Askungen tittar på den nu förskräckta katten och säger:
- Kan du förvandla honom till en ung snygg man?
Och vipps så uppenbarar sej den mest underbara man hon någon sin har sett, han är så vacker att fåglarna ramlar ur skyn.
- Jag önskar dej lycka till med ditt nya liv säger den goda fen och försvinner i en blixt.
Askungen och Bob tittar på varandra, sedan går han fram till henne och lyfter henne med
sina muskulösa armar ur gungstolen, han tittar henne djupt i ögonen och blåser lite lätt i
hennes hår. Sedan lutar han sej fram emot henne och viskar i hennes öra
"Nu ångrar du dej nog att du kastrerade mej"....

tisdag 7 juni 2011

Ingen kickar fotboll som han...

Man kan ju inte låta bli att dra fram den gamla slagdängan :)

http://www.youtube.com/watch?v=3fRNIdZe05I


(http://fotbollsem-2012.se/)

Sommar är lika med...

  • Att först klippa gräsmattan ...

... och att därefter ta sig ett härligt svalkande dopp i sjön.


  • Att få gosa med kaninerna ...


och att ha en dotter som är pigg och kry :)


  • När det blommar i trädgården

och i krukorna...




och när det t.o.m. blommar i gruset :)



  • När man kan hänga ut tvätt för torkning.

  • När det börjar växa i grönsakslanden

  • Och när man behöver solkräm :)


Underbara sommar!!!!